lördag 23 februari 2013

Long time - no see

Tänkte jag skulle ge ett livstecken ifrån mig igen. Jag har inte kommit igång med att skriva här i bloggen igen, det var en helt annan känsla när vi skrev på AB.

Hur som haver. Jag har bestämt mig för att börja äta enligt LCHF. Jag har på nära håll sett vänner som lyckats gå ned i vikt samtidigt som de ätit väl sammansatt kost och det har sett gott ut allt det lagat och ätit. Under en dryg vecka har jag och dottern trappat ned på kolhydrater, ätit upp sådant vi haft i skafferi och frys, jag är för snål för att slänga mat (för fattig med för den delen)

Jag tror att LCHF är den mest missförstådda dieten. Det handlar inte om att vräka i sig fett utan att äta äkta vara istället för light och lättprodukter. Det enda problem jag tror jag kommer att få i början är att jag inte kan äta hur mycket frukt jag vill, tro mig, jag är galen i frukt i alla dess former. Jo, jag vet att frukt innehåller mycket socker. Helt utan frukt behöver jag inte vara och dessutom kan jag äta bär av olika slag.

Invägning i morse, 85 kg.

Det kommer att bli invägning varje lördagsmorgon hädanefter och jag hoppas att jag kommer att se lika fina resultat som mina vänner har uppnått.

Min hobby har hamnat lite i skymundan nu när jag har en praktiplats och är hemifrån 07:00-17:45 men jag hoppas att jag snart kommer igång igen.
Jag har några syträffar jag deltar i, bland annat en kurs i artquilt i Malmö. Jag känner mig inte helt hemma i den tekniken så jag har anmält mig till ytterligare en kurs i mer min stil. Den gruppen kallar sig "lappleken" och vid nästa träff ska vi sy tredimentionella block. Ska bli sååååå roligt.

Ciao

2 kommentarer:

Islandsmamman sa...

Jag tror det är väldigt individuellt hur känslig man är. Jag tål inte mycket kolhydrater men andra klarar busenkelt lite frukt. Ett tips är att skära frukten i bitar, då känns det mer och man kan äta den över lite längre tid. ;-) Själv har jag aldrig varit nån stor fruktälskare men alltid gillat bär. :-)
Jag tror att man kommer långt i både hälsa och vikt om man kan ta bort spannmål, socker och dåliga processade växtfetter.

Anonym sa...

Och däär var du! :) Hur mår duu? Dottern hemma, så skönt! : )
Vart har du fått praktik? Om man får fråga?
Det där med lchf.. I wish.. men herreguud, så gott det är med bröd.. och så snabbt, det går med pasta.
Ååh, vad skönt det vore om man hade kraft och karaktär att bryta de där vanorna once and for all!
Jag håller tummarna för dig gumman och hoppas allt är bra med dig!
KRAM!!