söndag 11 september 2011

jobbe?

Nä, jag är bara lite lagom upptagen med allt annat som gör livet värt att leva.
Har kommit igång med träningen igen, provat på att gå på några olika pass istället för att bara hänga i styrkehall och i simbassäng.
Efter att ha sett migsjälv på bild inser jag att jag måste ta tag i mitt liv och leverne om jag ska må bra hela livet och inte bara för stunden.

Egentligen borde jag föra matdagbok för att se vad som egentligen är problemet. Vad gör jag för fel när jag inte går ner i vikt trots att jag äter relativt bra mat. Vad är det jag stoppar i mig som inte är bra? Är det mängden eller vad?

En person som regelbundet tränar ett par gånger i veckan och äter bra borde inte ha ett BMI som säger fetma.

Så, hjälp mig, eller rättare sagt - skärp mig.

en normal matdag ser oftast ut så här:

Morgondrink: en halv pressad lime, lite hackad chili eller ingefära eller kanel blandas med ca 3 dl kokt lätt avsvalnat vatten och dricks så varmt som möjligt.

Frukost: ca 2 dl turkisk yoghurt (10%) + ca ½ dl soyaschlag (11%) blandas med 1 msk proteinpulver. 1 liten banan skivas och blandas i, lite gojibär, solrosfrön, ca 10 hackade mandlar.

Lunch: protein av något slag t ex en bit lax, + ett par deciliter syrade grönsaker eller färsk sallad.

Mellanmål: varierar mellan färsk frukt eller smoothie på havremjölk, banan samt lite proteinpulver.

Kvällsmat: oftast en wok av något slag. Räkor eller kyckling + blandade grönsaker.

Utöver denna kost kan det ibland halka ned något till kaffet om jag har sällskap, ibland lite godis. Jag har som regel att jag aldrig får äta mer än max 10 bitar godis.

Beroende på väder så brukar jag ta en promenad på ca 5km mellan morgondrink och frukost.
När jag är mitt vanliga träningsjag blir det ett besök på gymmet ca 4-5 gånger per vecka. Den vanliga dosen är ca 1 timme per gång även de gånger jag bara simmar.

Så, säg mig.... vad gör jag för fel? vad kan jag ändra på?

Jag gillar inte att se mig själv i spegeln och det bästa sättet att bli på dåligt humör är att prova kläder i affärer.

Favoritfrukost


Favoritmat.

2 kommentarer:

Virknålen sa...

Det jag spontant kan känna är havremjölken (innehåller riktigt mycket kolhydrater) en del av boven i dramat... Beroende på hur hungrig du är på morgonen, kanske lite mer protein där också (typ några rullar hamburgerkött med bregott/philadelphiaost)

Sandra :) sa...

LOL I thought the "jobbe?" title meant news about you getting a new job!

Your food intake and exercise program seems quite healthy, Tina - why don't you ask your doctor what he or she suggests? A 5 km walk should be enough exercise to work off your rather healthy diet! I know what you mean about trying on clothes - OMG that's enough to send me into a tailspin :(