onsdag 21 september 2011

So far so good.

Jag tröttnade lite på mig själv och bestämde mig hastigt och lustigt för en drastiskt metod. Måste erkänna att golvläggarna fick mig att börja tidigare än jag tänkt mig.

Jag hade fått hem en försändelse med prova-på-påsar från Modifast, tänkte ta en slow genväg och varvar pulver och vanlig mat. Men, så kom golvläggarna, flyttade ut kylskåp och spis i hallen. Det gick inte ens att öppna kylskåpsdörren så jag hade inget annat val än att prova på de dära sopporna.

Det funkade bra. Dagen efter gick jag till Apoteket för att se vad det kostade. Extrapris, tre förpackningar för 375:- mot 145:- per förpackning i vanligt pris. En liten kalkylering visade att jag inte spräcker min budget, att dagstotal blir ca 70:- och då är det frukost, lunch, mellanmål och kvälls...

De tre första dagarna var lite småjobbiga men det var jag inställd på i och med att jag fastat vid ett par tillfällen tidigare i livet. Bara att dricka mycket vatten, ca 2-3 liter och jag väljer att dricka det varmt eftersom det känns bäst i magen. Jag har dessutom valt att ta en multivitamintablett om dagen.

Totala kaloriintaget ligger mellan 800-1000 så det är rejält nedskuret om jag jämför det med min konsumtion av godis, chips och andra godsaker. Själva maten har jag aldrig haft problem med, det är det där andra som är mitt problem. Så, med detta bryter jag dessutom vanan att ständigt stoppa något i munnen bara för att det finns i min närhet.

Det finns ett par extra plus i det här dessutom. Inte mycket till disk och ingen matlagning.

Jag var dessutom hemma hos ena sonen på familjemiddag igår, inga som helst problem, jag var inte ens sugen på deras tacos eller pannacotta. Jag hade min sparrissoppa till mat, det räckte.

Förresten, i Modifast sortiment finns två olika goda puddingar. Choklad eller Vanilj. Jag lovar att chokladpuddingen smakar likadant som en vanlig chokladpudding. Jag erkänner, jag äter en om dagen.

En sån här metod passar inte alla, men det funkar jättebra på mig och på andra som vill bryta sitt ätbeteende. Visst, det krävs lite karaktär och jäklaranamma dessutom.

Inga frestelser har jag hemma. Det som fanns i kylskåp och skafferi gav jag till min ena son som bor här i närheten.

Jag är inne på dag 7 och jag har tappat 2,5kg. Det är inget jag slår mig på bröstet för, det är de kg som förvinner efter de första som räknas.

Träningen får ta det lite lugnt medans jag är på enbart pulver, de rekommenderar promenader och ev simning. När jag börjar varva pulver och mat så kan jag öka på träningsdosen. Det är lite trist eftersom jag precis kommit igång med att träna igen, men va fan, jag kommer tillbaka på banan igen och då blir det lättare eftersom jag har tappat lite fläsk ha ha ha

Imorgonkväll ska jag ha en Partylitevisning hemma hos mig, jag ska bjuda på äppelkaka och vaniljssås, men jag ska själv äta en chokladpudding. ;-)

Nu ska jag cykla iväg och handla ett par organizers till mitt syende. funkar inte i längden att ha allt utspritt i olika små burkar och lådor. Nu vill jag bli organiserad även fast jag vet exakt var jag har allt idag så blir det lättare när jag fått in allt lite mer samlat.

Ha en fenomenalt fin dag.

ciao

2 kommentarer:

Anonym sa...

vilken rivstart .ibland behöver man de ..har oxå funderat över att köra någon drick variant några veckor ..men i alla soppar å drycker som jag hitat ingår de mjölk/vassle /skummjölk å då får jag på toa dygnet runt ....bra kämpat hoppas de går lika bra med varvningen av mat/ pulver

Rozie sa...

Kan du inte kommentera hos mig?